دریچه کامپوزیت دریچه نانو کامپوزیت دریچه منهول کامپوزیتی دریچه کامپوزیت بتنی دریچه کامپوزیت الیافی دریچه بتن الیافی دریچه grp
دریچه کامپوزیت منهول نانو دریچه کامپوزیت
دریچه کامپوزیت منهول فاضلاب، یکی از تجهیزات بسیار پراهمیت برای خطوط انتقال فاضلاب و نقاط نصب و دسترسی منهولها محسوب میشود. بطوریکه با خرید و نصب درب منهول (آدمرو)، از صدمات و خطرات سقوط انسانها، اتومبیلها و حتی جانوران به درون این کانالهای عمودی جلوگیری میشود. مشخصاً ایجاد حفرههای وروی کانالها آدمرو بدون نصب دریچه منهول، بی معنا خواهد بود و بسیار خطرآفرین است. از آنجایی که اجرای شبکههای فاضلابی در تمامی اماکن و فضاهای محیطی انجام میشود، لذا مقاومت این دربها با یکدیگر متفاوت است. بعنوان مثال بر اساس وزن عبوری هواپیما و ماشینها، قاعدتاَ دریچه فاضلاب بکاررفته در فرودگاهها باید از مقاومت بسیار بیشتری برخوردار باشد.
همچنین در بحث جنس درب منهول نیز شاهد تنوع بسیار گسترده ای از محصولات هستیم. دریچههایی که از جنسهای مختلفی نظیر: چدن داکتیل، پلی اتیلن، انواع بتن، کامپوزیت و…، امکان تولید دارند. اما این پایان کار تنوع تولید انواع دریچه ادم رو نیست. زیرا این تجهیزات بلحاظ فرم نیز در 4 دستهی مربعی، مستطیلی، بیضی و دایرهای طراحی و ساخته میشوند. ابعاد و اندازهی این قطعات نیز بمنظور پوششدهی ورودی منهولهای مختلف (بسته به سایز دهانه)، متفاوت است.
دریچه منهول کامپوزیت
استفاده از دریچه به گذشته دور برمیگردد و در واقع به عنوان پوشش محافظ جهت دسترسی به اتاق تاسیسات
زیر زمینی و همچنین پوششی برای جلوگیری از افتادن اجسام و افراد یا خودرو شناخته شده است. جنس دریچه
در روش های تولید سنتی بر پایه بتن، چدن بتن پلیمر، چدن و ترکیبات پایه سیمان یا چدنی است؛ اما با توجه به
افزایش قیمت ضایعات فلزی همچنین قابلیت سرقت دریچه های ساخته شده با مواد اولیه سنتی (چدن و چدن-بتن)
نسل جدیدی از دریچه ها به عنوان دریچه کامپوزیتی معرفی و تولید گردید. در ساخت دریچه منهول کامپوزیتی الیافی
از جنس سیلیس در ماتریسی رزینی استفاده میشود که این الیاف به عنوان تقویت کننده عمل کرده و از ساختار
یکدست و یکپارچه دریچه حمایت می کنند. می توانید با مراجعه به صفحه مقایسه دریچه پلی اتیلن و دریچه چدنی
بیشتر در این رابطه اطلاع کسب کنید.
درب منهول چیست؟
منهولها کانالهای عمودی دسترسی به خطوط فاضلاب زیرزمینی هستند که در ابعاد دهانههای ورودی مختلفی تولید میشوند. انواع درب منهول یا همان دریچه منهول و آدمرو، بمنظور پوششدهی همین ورودیها نصب میگردد. برای فهم بهتر کاربرد اساسی این دربها، کافیست یک حفرهی 80 سانتیمتری کانال فاضلابی را وسط یک خیابان تصور کنید که هیچگونه درپوشی ندارد. چه فاجعههایی ممکن است اتفاق بیفتد.
از ترکیب مواد و رزین های پلیمری و مواد شیمیایی دیگر حاصل می شوند. دریچه منهول کامپوزیتی به دلیل کاهش هزینه ها، مقاومت مکانیکی و هیدرولیکی بالا و مقاومت شیمیایی و حتی حرارتی بالا و مقاوم بودن در برابر آتش، مواد شیمیایی خورنده و فرسایش به شدت در حال رشد و جایگزین شدن محصولات فلزی می شوند.
بطورکلی نصب درب منهول به جهت جلوگیری از:
- سقوط افراد (بخصوص کودکان) به چاههای فاضلابی و مخابراتی
- افتادن لاستیک اتومبیلها به درون آن و وارد آمدن خسارات متعدد به ماشینها
- نفوذ گرد و خاک
- نفوذ دائم جانوران موذی به شبکههای آدمروی زیرزمینی،
صورت میپذیرد. بنابراین لزوم خرید دریچه آدمرو، غیرقابل انکار است و بسیار امنیت آفرین خواهد بود. قطعاَ در هنگام رانندگی در معابر شهری، در فواصل معینی برخورد لاستیکهایتان را با سطوح برآمدهای حس نمودهاید. جالب است بدانید که این سطوح برآمده همان دریچه منهول فاضلاب است؛ و بدین معناست که در آن مسیر، شبکه انتقال فاضلاب زیرزمینی و کانالهای آدمرو تأسیسات قرار دارد.
ابعاد و اندازه درب منهول
اندازه و ابعاد درب منهول، باتوجه به حفرهی استاندارد کانالهای آدمرو تنظیم و تعیین میشود. بطورکلی بر مبنای فرمهای مختلف در نظر گرفته شده برای این تجهیزات، ابعاد دریچه آدمرو به شرح زیر است:
- انواع دریچه منهول دایره ای
بسته به کانال ادم رو، قطر این تجهیزات میتواند از 40 سانتیمتر تا 90 سانتیمتر باشد. درصورت ثبت سفارش اختصاصی برای منهولهای بزرگ، ابعاد درب آدمرو دایره ای میتواند قطر 100 الی 120 سانتیمتری نیز داشته باشد. (خطوط اصلی فاضلاب)
- درب منهول مربعی
تجهیزات سرپوش مربعی بیشتر در خیابانها، پیادهروها و برخی معابر گذرگاهی پیاده-سواره مورد استفاده قرار میگیرد. ابعاد این مدلها نیز به مانند دربهای دایرهای در 6 سایز: 40*40، 50*50، 60*60، 70*70، 80*80 و 90*90 cm طراحی و ساخته میشود.
- دریچه کنتور آب مستطیلی
مدلهای مستطیلی غالباَ به عنوان دریچه کنتور آب شناخته میشوند. زیرا در گذشته دربهای کنتورها و محفظهی شیرآلات شرکت آب و فاضلاب در خانهها، دارای درپوش مستطیلی بود. ابعاد دریچه آدمرو مستطیلی میتواند دراضلاع 40 تا 90 سانتیمتر و بسته به نیاز پروژه و کارفرمایان، متفاوت باشد. (مثلاَ ابعاد درب و طوقه منهول، 40*90، 50*90، 40*70، 60*80، 36.5*83 سانتیمتر و… طراحی گردد).
- مدلهای دریچه فاضلاب بیضی
انواع دریچههای فاضلاب بیضی بسیار کم کاربرد هستند. چراکه حفر کانالهای ادمرو بصورت بیضی بسیار سخت و وقتگیر است و نصب این تجهیزات صرفاَ در مواقع خاص عملیاتی و محدودیتهای فیزیکی صورت میگیرد. معمولاَ ابعاد درنظر گرفته شده برای این نوع درب آدمرو، بین 20 تا 50 سانتیمتر است.
میزان مقاومت دریچه منهول کامپوزیتی
پیشتر نیز عنوان شد که بسته به محل استفاده، طراحی و تولید درب منهول در انواع استاندارد مقاومتی انجام میشود. لذا مجریان پروژهها بایستی با علائم اختصاری مربوط به انواع دریچه آدمرو آشنایی داشته باشند:
- استاندارد مقاومت A15: بدین معنی که تا 1.5 تن، قابلیت تحمل بار ترافیکی را دارند. بنابراین جهت استفاده در پیادهروها و پیستهای دوچرخه سواری بکار میروند. اینگونه درب منهول A15، دارای سوراخهای متعددی بمنظور بسته و باز شدن مکرر و نفوذ آبهای سطحی به درون منهولها است.
- دریچههای B125: درجه مقاومتی این نوع درب آدمرو، در ردهی متوسط و میزان تحمل بارهای ترافیکی تا 12.5 تن دسته بندی میشود. بههمین دلیل برای قرارگیری در معابر با عبور و تردد اتومبیلهای سبک شهری و روستایی مناسب است.
-
کاربرد درب منهول (دریچه آدمرو)
کاربردهای مختلفی برای درب منهول یا همان دریچه ادم رو ذکر میشود. اما نکته اینجاست که تمامی کاربردهای این محصولات، بسیار واجب بوده و هیچکدام تشریفاتی نیستند. ازهمین رو خرید درب آدمرو معمولاَ با حساسیت زیادی صورت می پذیرد. از مهمترین کاربردهای این تجهیزات میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- سرپوشی برای کانالهای دسترسی عمودی فاضلاب
- دریچهی مناسب برای چاههای جذبی نگهدارنده پسابها
- سرپوش و دریچه کنتور آب
- دریچه فاضلاب برای چاهکهای فاضلابی شهرکی و ویلایی
- درب منهول مراکز آتش نشانی کشور
- دریچه دسترسی به خطوط زیر زمینی برق و مخابرات
- کاورینگ حفرههای فاضلابی و منهولهای فرودگاههای کشور. (مدلهای درب آدمرو F900)
- نصب دریچه فاضلاب برای تأسیسات زیرزمینی نیروگاهها، صنایع پتروشیمی، ذوب و نورد آهن و پالایشگاهها
- پوششدهی حفرههای بازدید خطوط فاضلابی. (خطوط زیرزمینی عبور نموده از وسط اتوبانها و معابر جاده ای و شهری)
- پوشش تأسیسات مربوط به گاز و نفت
-
ایستادگی عالی در برابر گازهای خورنده
- قابل بازیافت بودن و عدم آسیب به طبیعت
- مقاومت قابل توجه در برابر اشعههای فرابنفش خورشید
- وزن مناسب. (بطور میانگین حدود 35 kg)
- سهولت در باز و بست نمودن درب آدمرو چدن داکتیل
- برجستگی مناسب برای تردد انسان و خودروها از روی آن
- قیمت نسبتاَ مناسب درب منهول چدن داکتیل
- بسیار منعطف و چکش خوار
معایب دریچه کامپوزیت :
- امکان بالای سرقت دریچه منهول چدن داکتیل. (بدلیل قابل بازیافت و بازپروری مواد چدنی داکتیل)
- ضعف در برابر رطوبت و احتمال بالای اکسیداسیون
- بدلیل نوع اصطکاک درپوش و قاب کناری، عبور از روی این دربها گاهاَ با تولید صداهای ناخوشایندی همراه خواهد بود!
کاربرد دریچههای کامپوزیت
این دریچهها که از ترکیب الیاف سیلیس، رزینهای غیر اشباع، رنگدانه، کربنات کلسیم، مقادیری چسب و مواد
پلیمری ساخته میشوند به دلیل دارا بودن مزایای فراوان و همچنین حل مشکلاتی نظیر سرقت و سنگینی بیش
از حد دریچههای قبلی، کاربرد روز افزونی داشته و در صنایع مختلفی مانند نفت و گاز، آب و فاضلاب، برق و مخابرات
و نیز کاربردهای شهری مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع کاربرد اصلی این دریچهها در صنایع مذکور، پوشاندن دهانه
منهولها در سطح زمین به منظور تأمین شرایطی مناسب برای تردد اتوموبیلها و عابرین پیاده و نیز در عین حال فراهم
کردن امکان بازدید از تأسیسات زیرزمینی در زمانهای مورد نیاز است. دریچه کامپوزیت گاز و دریچه کامپوزیت آب از انواع
محبوب این نوع دریچهها هستند. کاربرد دیگر دریچههای کامپوزیت استفاده از نوع حفرهدار آنها بر روی دهانه منهولهای
فاضلاب است. این کاربرد که به هنگام وقوع بارانهای شدید و تشکیل رواناب بر روی سطح خیابانها و جادهها تأثیر خود
را به خوبی نشان میدهد، زهکشی و هدایت آب باران به درون سیستمهای جمعآوری فاضلاب و کمک به برقراری
جریان عادی ترافیکی در روزهای بارانی سال است.
ابعاد دریچههای کامپوزیت
به دلیل کاربرد دریچههای کامپوزیت در صنایع مختلف و دارا بودن قابلیت تولید در اشکال و اندازههای متنوع، این دریچهها به شکلهای دایرهای، بیضی، مربعی و مستطیلی و نیز در سایزهای مختلف تولید میشوند. از ابعاد پر کاربرد این دریچهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دریچه دایرهای سایز 60 و 80 سانتیمتر برای مخابرات و گاز، قطر 5/32 برای گاز و قطر 20 به عنوان دریچه بازدید فاضلاب
- دریچه بیضی به ابعاد 40×30 سانتیمتر برای گاز
- دریچههای مربعی به ضلع 40، 60، 80 و 100 سانتیمتر
- دریچههای مستطیلی به ابعاد 40×30 و 70×50 سانتیمتر از نوع ساده و آبرو (مشبک)
انواع دریچه منهول کامپوزیت
- دریچه کامپوزیت GRP : از لحاظ تکنولوژی ساخت، دریچههای کامپوزیت به دو روش دستی و ماشینی تولید میشوند. دریچههای GRP که به روش دستی و غیر مکانیزه تولید میشوند، شامل مقادیر بالایی سیلیس به عنوان فاز پر کننده در بین دو لایه کامپوزیتی هستند و به همین خاطر وزن بیشتری نسبت به دریچههای کامپوزیت تولید شده به روش ماشینی دارند. از مشکلات دیگری که وجود مقدار زیاد سیلیس در این دریچهها ایجاد میکند، کاهش استحکام و نیز ترک خوردگی آنها به دلیل جذب و انجماد آب است. این دریچهها به دلیل روش تولید دستی معمولا ظاهری غیر شفاف و نازیبا دارند و گاها ضخامت متغیری در قسمتهای مختلف دریچه مشاهده میشود. به طور کلی دریچههای GRP در مقایسه با دریچههای کامپوزیتی که به صورت مکانیزه تولید میشوند دارای مقاومت و کیفیت پایینتری بوده و طبیعتا قیمت کمتری نیز دارند.
- دریچه کامپوزیت SMC : این دریچهها توسط دستگاههای پرس هیدرولیکی و به صورت مکانیزه تولید میشوند. استفاده از خمیر فایبرگلاس به جای سیلیس در این دریچهها سبب میشود تا مقاومت و طول عمر بیشتر و نیز وزن کمتری نسبت به دریچههای GRP داشته باشند. همچنین به دلیل تولید در زیر دستگاه پرس و با دمای بالا، سطحی شفاف و زیبا داشته و ضخامت آنها یکنواخت است.
- دریچه کامپوزیت BMC : این دریچهها نیز همچون دریچههای SMC به روش مکانیزه تولید میشوند با این تفاوت که هیچ نوع ماده پرکنندهای در ساختارشان به کار برده نمیشود. قیمت، کیفیت و مقاومت این دریچهها چیزی مابین دریچههای GRP و SMC بوده و در مناطق با بار ترافیکی کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایای دریچه منهول کامپوزیت
- وزن نسبتا سبک: همانطور که ذکر شد وزن دریچههای کامپوزیت در حدود 70 درصد نمونههای چدنی و بتنی بوده و از طرف دیگر وزنی بیشتر از دریچههای نانوکامپوزیت، پلیمری و پلیاتیلن دارند.
- ضد سرقت بودن: به دلیل جنس غیر قابل بازیافت دریچههای کامپوزیت، آمار سرقت در آنها چیزی نزدیک به صفر بوده و در قیاس با سرقتهای متعدد دریچههای چدنی یک مزیت مهم محسوب میشود.
- مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار
- مقاومت در برابر خوردگی و پوسیدگی: دریچههایی که در تماس با آب و خاک و نیز مواد شیمیایی خورنده قرار دارند، در صورت عدم مقاومت کافی و جنس نامطلوب به سرعت دچار خوردگی و فرسایش شده و مقاومتشان را از دست میدهند. در شرایطی که دریچههای منهول چدنی در موارد مذکور بخواهند مورد استفاده قرار گیرند، برای مقابله با بحث خوردگی و فرسایش حتما باید از پوششهای اپوکسی و محافظ بر روی آنها استفاده نمود که خود هزینهای اضافی است. همچنین این پوششها به مرور و در اثر تابش نور خورشید دچار پوسته شدگی شده و ترمیم مجدد آنها ضروری میباشد. اما در مقابل جنسهای جدیدی مانند کامپوزیت، نانوکامپوزیت، پلیاتیلن و پلیمری که امروزه برای ساخت دریچههای منهول استفاده میشوند، به دلیل ماهیت مواد موجود در ساختارشان دارای مقاومت ذاتی در محیطهای اسیدی و دارای مایعات خورنده بوده و دیگر نیازی به استفاده از پوششهای اپوکسی در آنها نیست.
عایق بودن حرارتی و الکتریکی:
- در مواردی که دریچههای منهول بر روی کابلهای الکتریکی و مغناطیسی قرار میگیرند و محیط مرطوب است، به دلیل حفظ ایمنی عابرین پیاده و عدم وقوع حادثه احتمالی، استفاده از دریچههای عایق الکتریکی امری ضروری است. همچنین در مناطقی مانند میادین نفت و گاز که حرارت بالاست و امکان تماس دریچه با شعله وجود دارد، حتما باید از دریچههای عایق حرارتی و مقاوم در برابر آتش استفاده نمود. دریچههای کامپوزیت و نانوکامپوزیت به دلیل جنس مواد تشکیل دهنده خود دارای مقاومت مطلوب در برابر شعله بوده و عایق حرارتی و الکتریکی هستند.
- مقاومت بالا در برابر نور آفتاب: به دلیل کاربرد رنگدانه و مواد افزودنی در ساختار دریچههای کامپوزیت، این دریچهها مقاومت مطلوبی در مقابل اشعه فرابنفش خورشید داشته و تحت نور آفتاب دچار پوسیدگی، ورقه شدن و فرسایش نمیشوند.
- عدم تولید صدا هنگام عبور وسایل نقلیه
- قابلیت تولید در رنگهای مختلف
معایب دریچه کامپوزیت
- قیمت زیاد: همانطور که ذکر شد قیمت این دریچهها از بقیه جنسهای موجود در بازار بیشتر است و بسته به بار قابل تحمل و روش ساخت قیمتهای متفاوتی میتواند داشته باشد. برای مثال دریچههای کامپوزیت SMC گرانتر از BMC بوده و هر دوی آنها قیمت بالاتری نسبت به نوع GRP دارند.
- عدم سازگاری با محیط زیست: جنس مواد موجود در ساختار دریچههای کامپوزیت سبب میشود تا چرخه بازیافت بسیار طولانی (حدود 900 سال) داشته باشند.
- پیدا نشدن توسط دستگاههای فلزیاب در صورت مدفون شدن: این دریچهها بر خلاف دریچههای چدنی، بتن مسلح و نانوکامپوزیت زمانی که در زیر پوششهای راهسازی مدفون شوند، امکان پیدا شدن توسط دستگاههای فلزیاب را ندارند.
استانداردهای دریچه کامپوزیت
دریچههای منهول کامپوزیت مطابق استانداردهای 14976 ایران (با عنوان “دریچههای آدمرو و آبگیر برای نواحی تردد وسایل نقلیه و پیادهرو”)، EN 124 اروپا، ASTM D543 (مقاومت به مواد شیمیایی)، ASTM D635 (اشتعال پذیری و مقاومت در برابر شعله)، ASTM D1501 (مقاومت در برابر نور خورشید) و ASTM D570 (میزان جذب آب) تولید میشوند.
دریچه آدمرو چدن خاکستری
میزان خلوص در دریچههای آدمروی چدن خاکستری، بیشتر از مدلهای چدن داکتیل است. بنابراین استحکام ویژه ای در برابر ضربه و فشار دارند. اما مشکل همیشگی چدنها و بطورکلی اکثر خانوادهی فلزها، همراه با درب منهول چدنی خاکستری نیز هست. یعنی مشکلی به نام «زنگ زدگی در تماس مداوم با رطوبت!».
ویژگیهای درب منهول چدن خاکستری
بسته به شرایط پروژهها و نیازهای منطقهای، کارفرمایان دست به خرید درب منهول چدن خاکستری میزنند. بعنوان مثال در مناطق بسیار گرم و خشک و دارای تابشهای سوزان و یا محیطهای با دمای زیر صفر، خرید دریچه آدمرو چدن خاکستری، میتواند انتخابی مطلوب باشد. پیش از هرگونه خرید این تجهیزات، پیشنهاد میکنیم با ویژگیهای ماهیتی و عملیاتی آنها آشنا شوید:
مزایا:
- ایستادگی قرص و محکم در برابر ضربات وارده
- عملکرد مطلوب در برابر گازهای اسیدی و سیالات گازی و خورنده شیمیایی
- عدم سُر خوردن افراد و ماشینها در هنگام عبور از روی این تجهیزات. (بدلیل اصطکاک کافی)
- مقاومت نسبی در برابر ذوب شدگی و حریق
- سطح صاف رویهی دریچه منهول چدن خاکستری؛ که از سر و صداهای عبور از آن، میکاهد.
معایب:
- سنگین بودن و عدم سهولت در جابجایی
- تنوع پایین در تولید
- خوانا نبودن اطلاعات درج شده بر روی انواع درب منهول چدن خاکستری
- افزایش میزان دزدیدن این درپوشها به علت ساخت از مواد قابل بازیافت
- واکنش پذیری در اثر برخورد با آب و رطوبت و اکسیده شدن
- لایههای پوششی این دریچههای فاضلاب، بطور دائم نیاز به رنگ آمیزی پرهزینه اپوکسی دارند. خود رنگهای اپوکسی نیز پس از مدتی پوستهپوسته میشوند!
درپوش فاضلاب چدن بتنی
انواع درب منهول فاضلاب چدنی بتنی با نام «چدن بتن پلیمر نیز شناخته میشوند. دلیل این نامگذاری، ترکیب موثر مادههای:
- چدن خاکستری (به عنوان عنصر اصلی این تجهیزات)
- بتن مسلح (بتن عیار بالای تلفیقی با آرماتور)
- و الیاف از جنس پلیمر (تحکیم کنندهی هرچه بیشتر برای افزایش میزان مقاومت)،
بمنظور ساخت این قطعات است. مجموعاَ بدلیل چربش مزایای منفی به نکات مثبت، این نوع دریچه آدمرو چندان دارای محبوبیت ناست. البته یکی از مواردی که هنوز موجبات استفاده از این تجهیزات را فراهم آورده، ویژگی «مقاومت عالی در برابر انوار شدید آفتاب» است. بطوریکه گزینه ای مناسب برای نقاط کویری و با تابش شدید است. ضمن اینکه برخلاف انواع درب منهول چدن داکتیل، این درپوشها هیچگونه صدای ناهنجاری را به هنگام عبور از روی آن، تولید نمیکنند. حال سوال اینجاست که اما چه دلایلی موجب عدم استفادهی زیاد این دریچه آدمرو چدن بتنی شده است؟!
مزایا و معایب درب منهول چدن بتن پلیمر
درپاسخ به سوال فوق، میتوان از مولفههای زیر به عنوان نکات مثبت و منفی انواع درب منهول چدن بتنی نام برد:
مزایا:
- استفاده از کاورینگ 2 لایهی قیر؛ برای افزایش مقاومت درب آدمرو چدن بتنی در مقابل گازهای خورنده
- فرسایش کمتر نسبت به دیگر مدلهای چدنی. (بدلیل استفاده از بتن مسلح و لایههای از جنس قیر)
- تهیه مواد اولیه از شرکتهای درون کشور و عدم افزایش سنگین قیمت درب منهول چدنی بتنی.
معایب:
- وجود بتن و دانهبندیهای آن، نفوذپذیری کلری این دربها را افزایش میدهد!
- عدم ایستادگی کافی دریچه منهول چدن بتن پلیمر در مقابل واکنشهای دارای سولفات
- برخلاف درپوشهای فاضلابی چدن داکتیل و خاکستری، این تجهیزات در مقابل حالات ذوب و منجمدشدن، مقاومت چندانی ندارند!
- سختی زیاد برای باز نمودن و بستن این دربها
- وزن زیاد و سختی در حمل و نقل دستی. (بطور میانگین بین 73 تا 75 kg)
- رویهی این نوع دریچه منهول، نه تنها تخت نبوده؛ بلکه بصورت محدب طراحی شدهاست. فلذا اصطکاک مناسبی را، چه برای عبور و چه برای باز و بست و تعمیرات داخلی، فراهم نمیکند.
- عبارات درج شده بر روی این مدلها، پس از مدتی دیگر قابل خواندن و تشخیص نیستند!. (بدلیل حالات خمیری مندرجات درپوش)
- زنگ زدگی؛ که مشکل همیشگی خانوادهی چدنها است.
دریچه منهول کامپوزیت و دریچه کامپوزیت نانو
محبوبترین و مهمترین گزینهی مورد استفاده برای دسترسی کاربریهای آب و فاضلاب، مخابرات و تأسیسات برقی زیرزمینی، درب منهول کامپوزیتی یا دریچه منهول کامپوزیت است. درپوشهای کامپوزیتی یا فایبرگلاس (GRP) متشکل از ترکیبات پلیمری، کلسیم کربنات پروکساید و الیافهای حصیری و شیشه ای مقاوم کننده هستند. ضمن اینکه به این مواد پایه، مواد آنتی یووی و رزینهای مقاوم کننده افزوده میشود.
دریچه کامپوزیت نانو بههمین علت مقاومت ضربهای و فشاری و عدم سایش پذیری در این نوع دربها بسیار بالاست. فرم پذیری گسترده و قابلیت تولید در طیفهای رنگی گسترده، از دیگر ویژگیهای درب آدمرو کامپوزیتی محسوب میشود. اخیراَ استفاده از این قطعات به عنوان دریچه کنتور آب در منازل جدید نیز در حال گسترش است. چرا که فارغ از عمر مفید 30 الی 50 ساله، در برابر اشعههای خورشیدی مضر نیز مقاومند. ضمناَ سرقت این دربها معمولاَ گزارش نمیشود. زیرا کامپوزیت فاقد ارزش برای بازیافت ویژه است.
نکته: نیروگاهها و صنایع پتروشیمی کشور نیز که با آبهای سخت و اسیدی سر و کار زیادی دارند، از انواع دریچه منهول کامپوزیت استفاده میکنند. جنس درب و طوقه منهول باید بطور هماهنگ از متریال کامپوزیت باکیفیت باشد.
اگر به دنبال دراختیار داشتن دنیایی از مزایا و ویژگیهای کاربردی هستید، مسلماَ خرید درب منهول کامپوزیت به شما
پیشنهاد میشود. تجهیزاتی که بواسطهی مزایای فوق العادهی خود، به سرعت جایگزین دیگر جنسهای دریچه آدمرو شدند.
البته فراگیری کامپوزیتها در ساخت دیگر تجهیزات صنعتی نظیر سپتیک تانک، منبع آب، مخزن نگهداری اسید، چربی گیر،
برج خنک کننده و… نیز دیده میشود که محبوبیت کمنظیری را برای این متریالها به هم زده است. از مهمترین ویژگیهای
دریچه منهول کامپوزیت میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- ضد اشعه فرابنفش
- ماندگاری عالی
- درصد مقاومت فوق العاده بالا در برابر سیالات و گازهای خورنده اسیدی و شیمیایی
- نسبتاَ سبک. (با میانگین وزن 33 KG، سبکتر از مدلهای چدن داکتیل هستند)
- قابلیت باز و بست نمودن آسان. (طراحی لولایی درب آدمرو کامپوزیت برای ورود کنندگان)
- تحمل ترافیکی و ضربه ای بالا
- قابلیت نصب و خرید درب منهول کامپوزیت برای تمامی اقلیمها و شرایط محیطی مختلف
- امکان تبدیل قفلهای چرخشی دریچه ادم رو کامپوزیت به اهرم بالا برنده. (برای بازنمودن درپوش)
- دریچه فاضلاب فایبرگلاس GRP (درب منهول کامپوزیت) غیررسانا است.
- خوانایی قابل قبول عبارات درجشده و کیفیت و ثبات رنگ
- عدم تولید سرو صدا به هنگام عبور افراد و خودروها از روی دریچه فاضلاب GRP
- دریچه منهول کامپوزیتی هیچگونه جذب آبی ندارد.
البته این نوع دریچه فاضلاب دارای معایب محدودی نیز است. اصلی ترین معایب این درپوشها عبارتست از:
- قیمت نسبتاَ بالاتر
- غالباَ برای سیگنالهای امواج رادیویی و ارتباطات مانیتورینگ بازدید زیرزمینی، مشکل ایجاد میکنند. البته این به معنای قطع کامل ارتباطات نیست و انواع دریچه آدمرو کامپوزیت، تنها ایجاد تعارض میکنند.
- نباید به حال خود رها شوند. زیرا به عنوان یک پلاستیک سخت و فشرده، حتی ممکن است تا هزار سال در محیط زیست تجزیه نشوند!!!.
5. درب آدمرو نانو کامپوزیت
نانو کامپوزیت یا کامپوزیت سیمانی، گونهای دیگر از انواع درب منهول است که دارای مزایای قابل توجهی است. جهت خرید دریچه منهول کامپوزیت سیمانی، توجه به نکات زیر بسیار کارآمد خواهد بود:
- بهمنظور بکارگیری این عناصر، معمولاَ سه حالت کلی در تولید مطرح میشود. 1) درب و طوقه منهول از کامپوزیت سیمانی. (کامپوزیت تلفیق یافته و دارای پایهی مواد سیمانی). 2) درب بتنی با فریم کامپوزیتسیمانی و 3) ترکیب درب کامپوزیت-سیمانی با قاب از جنس چدن.
- تراکم تلفیق یافتهی کامپوزیت و سیمان، ایستادگی قابل توجهی را برای این تجهیزات در مقابل رطوبت آب تا 0.8 درصد ایجاد نموده است.
- درعین همسو بودن با حفظ محیط زیست، از مواد قابل بازیافت تولید نشدهاند. بنابراین دزدی این دربهای آدمرو هیچگونه سودی برای سارقان نخواهد داشت.
- قیمت درب منهول نانوکامپوزیت مناسب است.
- وزن این دریچهها دارای وزن تقریبی مشابه با چدن داکتیل است. یعنی حدوداَ 35 کیلوگرم که سبک محسوب میشود.
- سطح صاف و وجود برجستگیهای مناسب دریچه منهول نانو کامپوزیت، به اصطکاک استاندارد این تجهیزات کمک نموده است.
- بر روی این دربهای محکم، لایهای از جنس اپوکسی فنولیک تعبیه شدهاست. لذا برای دریچه آدمرو کامپوزیت سیمانی در برابر گازهای اسیدی و خورنده و دیگر عوامل شیمیایی، مقاومت قابل قبولی به ارمغان آمده است.
- بازنمودن و بستن مجدد این تجهیزات بسیار آسان است. (چه بلحاظ وزن و چه بلحاظ ساختار)
- قابلیت تولید این نوع درب آدمرو در کلاسهای باری از A15 تا D400 وجود دارد. (تولید برای پیاده روهایی با کمترین بار ترافیکی تا معابر جادهای مخصوص تردد کامیونها و ماشینهای سنگین)
- عبارات درجشده بر روی این تجهیزات، از کیفیت مناسبی برخوردار بوده و ماندگاری عالی خواهد داشت.
- نصب درب منهول کامپوزیت سیمانی، بیشتر برای محیطهای بسیار سرد، کاربردی خواهد بود. البته که در مقابل تابشهای شدید و اشعههای مضر فرابنفش نیز عملکرد چشمگیری دارند.
درب منهول پلی اتیلن
تجهیزات پلی اتیلنی، اعم از درب منهول پلی اتیلن، مخزن سپتیک، چربی گیر و… بسیار محبوب هستند. خرید دریچه منهول پلی اتیلن به دلایل زیر، بسیار پرکاربرد و پرتقاضا است:
- بسیار سبک هستند. (با توجه به ساخته شدن از مواد پلیمری)
- اتصالات آن بسیار دقیق است و به وفور یافت میشود.
- مدلهای درب آدمرو پلی اتیلن نصب سریعی دارند.
- مناسب برای دریچه فاضلابها و دریچه کنتور آب است.
- درصد چقرمگی بالا
- مقاومت مکانیکی و هیدرولیکی بالا
- درب و طوقه منهول PE در برابر ضربه کاملاَ مقاوم است.
- ظاهر مناسبی داشته و حک اطلاعات به خوبی بر روی این درپوشها درج میشود.
- ایستادگی چشمگیر در برابر سیالات خورنده و اسیدی
- طول عمر بسیار بالا
- غیرقابل اکسایش و واکنش پذیری. (تنها در برابر با اسیدهای با غلظت بالا واکنش نشان میدهند که در شبکههای فاضلابی وجود ندارد)
بیاد داشته باشید که درب منهول پلی اتیلن خالص، باید به رنگ مشکی مات باشد. بههر میزان که درب آدمرو پلی اتیلنی دارای ظاهر براق تری باشد، احتمال استفاده از گرانول در آن افزایش مییابد؛ و مسلماَ این بدین معناست که کیفیت شدیداَ کاهش خواهد داشت!!.
دریچه منهول بتنی
ساختارهای مختلف بتن در ترکیب با مواد متنوع، استفاده از این متریالها را در مصارف گسترده صنعتی و عمرانی رونق بخشیده است. درب منهول بتنی یکی دیگر از تجهیزات ساخته شده از متریال پایهی بتن است. گونههای دریچه منهول بتنی به دلایلی نظیر:
- سرعت ساخت بالا
- عدم نیاز به فناوریهای ساخت پیچیده (سهولت تولید)
- و مشخصاَ قیمت ارزان دریچه آدمرو بتنی،
مورد توجه بخش گستردهای از کارفرمایان قرار گرفت. البته ضعف بتن در برابر سیالات اسیدی و گازهای خورنده که قابلیت نفوذ به ترکیبات سنگدانه ای را دارند، موجب شده تا از بخشی از محبوبیت این تجهیزات کاسته شود. وزن زیاد درب منهول بتنی، یکی دیگر از معضلات استفاده از این محصولات است. مشکلی که ارتباط مستقیمی با افزایش ضخامت این درپوشها دارد که بمنظور تضمین مقاومت مکانیکی و ضربه ایشان در نظر گرفته میشود.
بیاد داشته باشید که استفاده از درب آدمرو بتنی برای ادارات و برندهای حوزه آب و فاضلاب چندان خوشایند نخواهد بود. زیرا امکان حک نمودن واضح عبارات بر روی این تجهیزات (چه چاپی و چه مهری) وجود ندارد.
مزایای درب منهول بتنی
مهمترین مزایای دریچه منهول بتنی به شرح زیر است:
- مقاوم و سخت
- خوش قیمت
- ساخت غیرزمانبر و آسان
- عدم اکسایش و زنگ زدگی
- پتانسیل پایین برای دزدیدهشدن . (برخلاف انواع دریچه فاضلاب و کنتور آب چدنی)
- عدم آسیب حتی در برابر تابش مستقیم آفتاب
- وجود میلگرد در این درپوشها، به یافتشان در صورت مدفون شدن کمک میکند. (با استفاده از فلزیابها)
- هیچگونه صدای ناهنجاری در پی تردد بر روی این محصولات، تولید نمیگردد.
معایب مهمی نیز در این محصولات دیده میشود که موجب اجتناب کارفرمایان از خرید درب منهول بتنی شده است. نکات منفی عملکردی نظیر:
- ضعف شدیدی در برخورد مداوم با عناصر اسیدیته، کلرها و شرایط شیمیایی سولفات دار دارند.
- قراردهی، اتصال و نصب این تجهیزات به دلیل سنگینی، سخت است.
- به راحتی باز و بست نمیشوند.
- جانمایی این نوع درب دریچه منهول در شرایط یخبندان و انجماد، کاری بسیار اشتباه بوده و در پی این امر، قطعاَ ترکهایی در بدنهی دربها بوجود میآید.
- رنگ پذیری پایین
شیوههای تولید درب منهول کامپوزیتی
بمنظور ساخت دریچه منهول کامپوزیت غالباَ از 6 روش کلی بهره گرفته میشود:
- شیوه تولید صنعتی RTM
- استفاده از قالبها:
نیاز به ساخت قالب در این شیوه وجود دارد. بنابراین فرآیند ساخت طولانیتر و پرهزینهتر خواهد شد. نوع کار نیز بصورت «یدی» بوده و مواد ذوب شده در قالبها ریخته میشود.
- روش صنعتی LFT
- پالتروژن:
این روش با نام لایهپیچی الیافی نیز شناخته میشود که بیشتر در ساخت پایپها و انواع ورق آلات مورد استفاده قرار میگیرد. ساخت درب منهول پلیمری با این شیوه، کمتر انجام میشود.
- تولیدات صنعتی SMC
- شیوه صنعتی BMC
درادامه به بررسی اجمالی شیوههای تولید SMC و BMC خواهیم پرداخت.
درب آدمرو BMC
ساخت درب منهول به روش BMC، بسیار سادهتر و ارزان تر از شیوه SMC است. البته در هر دو شیوه از صفحههای قالب گیری و مواد مرکب استفاده میشود. مهمترین عناصر بکاررفته در فرآیند ساخت دریچه آدمروی BMC عبارتست از:
- رزین پلیاستر غیر اشباع
- فیبرهای شیشه ای
- کلسیم کربنات
- میلههای از جنس فولاد.
مهمترین عیب این دریچههای فاضلاب، عدم تحمل بارهای ترافیکی زیاد است. به همین دلیل عموماَ در محیطهای شخصی و پیاده روها و حتی دریچه کنتور آب ویلایی مورد استفاده قرار میگیرد. ماندگاری بالا، رنگ پذیری بالا و سطح کاملاَ تخت از ویژگیهای درپوشهای بی اک سی است.
دریچه منهول SMC
شیوهی سخت و نسبتاَ پیچیدهی ساخت دریچه منهول به روش SMC، منجر به ساخت دریچههایی میشود که قادرند بارهای ترافیکی زیادی را تحمل کنند. قالب ریزی فشرده، اساس اصلی کار این شیوه محسوب میشود. بدین منظور از عناصر مرکب، صفحات قالب و موادی نظیر:
- کلسیم کربنات
- رزین پلی استر
- 5 لیرهای
و همچنین دیگر مواد تقویت کننده استفاده میشود. سطح رویهی درب منهول SMC نیز کاملاَ صاف است و البته شرایط اصطکاکی بهتری دارد.
نحوه نصب دریچه منهول (نصب درب منهول)
جهت نصب دریچه منهول و قراردهی مناسب درب و طوقه منهول، رعایت نکات زیر الزامیست:
- توصیه میشود دال بتنی آدمرو، به گونهی مسلح (شبکه مش با میلگردهای نمره 12) اجرا گردد.
- قطر دهانهی ورودی کانال آدمرو را اندازه گیری کنید. جهت اطمینان از قرارگیری مناسب طوقه و درب منهول، یک قالب به اندازهی دهانه منهولها بسازید. سپس آزمایش کنید که آیا فریم روی آن قرار میگیرد؛ یا محیط دور آن را شامل میشود.
- قاب و فریم دریچه منهول را بطور کامل تمیز کنید. همچنین محل قرارگیری آن نیز بایستی عاری از هرگونه خاک گرفتگی، سنگریزه و… باشد.
- کاوری را از جنس سیلینگ بر روی منهول قرار دهید.
- اتصالات آب بندی را نصب نموده و فریم دریچه فاضلاب را روی آن قرار دهید. سپس با استفاده از سوراخهای موجود روی درب منهول، آن را به کمک قلاب ماشین سنگین در محل موردنظر قرار دهید. (اگر سنگین باشد)
- گوشههای قاب را با مواد مناسب پر نمایید تا از هرگونه نشتی و هوادهی جلوگیری شود.
- نهایتاَ کار ترازنمودن سطح دریچه آدمرو را انجام دهید.
خرید دریچه منهول فاضلاب
سالها تجربهی طراحی و ساخت تجهیزات پیش تصفیه و تصفیه آب و فاضلابی، مجموعهی معتبر تجهیزات پویا را برداشت تا با قدرت هرچه تمام تر در زمینهی تولید درب منهول (دریچه منهول) نیز ورود نماید. بطوریکه امروزه گروه صنعتی تجهیزات پویا در کنار:
- طراحی و ساخت بزرگترین و یپچیدهترین تجهیزات فاضلابی
- و تولیدات تخصصی در زمینه انواع لوله صنعتی (کاروگیت، پلی اتیلن، مانیسمان، استیل، grp ،5لایه، سبز، پوشفیت و…)،
به ساخت انواع دریچه فاضلاب کامپوزیت، پلی اتیلن، چدنی، بتنی و فولادی نیز مشغول است. حضور مداوم نیروهای فنی و محصولات این شرکت در پروژههای عمرانی موفق کشور، خود گواهی بر ادعای کیفیت بالای محصولات تجهیزات پویا است. بدین منظور و به جهت کسب اطلاعات قیمتی و شرایط خرید درب منهول ضمانت دار و بی واسطهی تجهیزات پویا، میتوانید ضمن تماس با کارشناسان مجرب ما، از مشاورههای فنی لازم نیز بهره ببرید. همچنین از آخرین موجودی انواع سایز بندی دریچههای آدمرو نیز آگاه شوید.
دریچه منهول پلی اتیلن
دریچه منهول پلی اتیلن در صنایع گاز، اّب و فاضلاب و کارخانجات کاربرد بی شماری دارد. دریچه های فلزی به دلیل معایبی از جمله زنگ زدایی، پوسیدگی و از همه مهم تر شکستگی به مرور از گردنه تولید خارج شدند به همین منظور کارخانه تجهیزات پویا اقدام به تولید دریچه های غیر فلزی یا کامپوزیت نموده که امروزه در سراسر جهان با تکنولوژی بالا تولید می شود. فایبرگلاس یا کامپوزیت با کاربرد های فراوان در صنایع مختلف از ترکیب دو یا چند ماده مختلف تشکیل می شود. قابل ذکر است که این ماده خصوصیات و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خود را حفظ کرده کرده است.
درپوش های نانو کامپوزیت
- برتری های رقابتی محصول
- مصونیت کامل در برابر سرقت (به دلیل ترموست بودن محصول و عدم امکان فروش به صورت ضایعات و داشتن قفل مناسب
- قیمت بسیار اقتصادی و مناسب در مقایسه با دییگر دریچه های موجود در کشور
- دوام و عمر مفید بالا (بیش از 50 سال)
- گارانتی تعویض کامل و بدون قید و شرط
- مقاومت بالا در برابر بارهای ترافیکی و ضربه ای
- مقاومت در برار نفوذ آب به لای های میانی و پالیدار در برار یخ زدگی و یخ گشایی
- مقاومت در برار آب شور، آب های زیرزمینی، جریان های الکتریکی و الکترولیت های جاری
- مکان نصب و بره برداری در محدوده دمایی 60_ الی 250+ درجه سانتی گراد
- قابلیت اتصال به هر نوع منهول بتنی، سفالی، فلزی، چدنی، فولادی و pvc
- امکان ثبت نشان تجاری یا نام موسسه استفاده کننده نهایی بر روی محصول
- دارای وزن مناسب محصول نسبت به دریچه های چدنی و بتنی
- بدون هرگونه آلودگی صوتی هنگام عبور خودرو از روی دربچه ها
- تنوع رنگ در تولید محصول و سازگار با مبلمان شهری
- امکان تولید و تحویل در تعداد بالا و زمان کم
- مقاوم در برار لغزش و سائیدگی
- مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی
دریچه منهول کامپوزیتی ترافیکی
دریچه های منهول کامپوزیتی در اتوبان ها و بزرگراه ها مورد استفاده قرار می گیرد و قابلیت تحمل وزن ماشین های سنگین را دارد. مواردی که در تولید دریچه های منهول کامپوزیت استفاده می شود از مواد SCM1 می باشد و توسط دستگاه پرس تولید می شود. دریچه های منهول کامپوزیت تجهیزات پویا قابلیت تحمل وزن اتومبیل را دارند و می توان در خیابان های عمومی، کوچه ها و در پارکیتگ مورد استفاده قرار می گیرد.
دریچه منهول کامپوزیتی غیر ترافیکی
دریچه منهول کامپوزیتی تجهیزات پویا بیشتر در پیاده رو ها و محیط هایی که اتوموبیل از آنجا عبور نمی کند و یا در صورت عبور توفقف و ایستی ندارد استفاده می شود همچنین در مناطقی مانند پارک ها و بوستان ها نیز استفاده می شود.
دریچه های کامپوزیت بر اساس کاربری و تحمل بار به شرح ذیل تقسیم می شود:
- تحمل 1.5 تن برای معبر های پیاده ها
- تحمل 12.5 تن پیاده راه ها، پارکینگ خودرو
- تحمل 25 تن حاشیه جداول خیابان ها حداکثر 0.5متر تا ماشین رو 0.2 متر تا پیاده راه
- تحمل 40 تن خیابان اصلی و ماشین رو
- تحمل 60 تن مناطق عبور مرور ماشین های سنگین از قبیل اتوبان ها و فرودگاه ها
- تحمل 90 تن مناطق عبور وسایل نقلیه سنگین
آزمون های دریچه منهول پلی اتیلن:
- مقاومت خستگی
- مقاومت سایشی
- آزمون نیرو
- مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش
- تغییر شکل تخت نیرو
- مقاومت خزشی
- مقاومت در برابر سوخت خودرو
- پایداری گرمائی
مزایای در پوش نانو کامپوزیت
الف: دو تکه نمی شود
درپوش نانو کامپوزیت سیمانی برخلاف بسیاری دیگر از درپوش های موجود در بازار رفتار تردشکن ندارد. این بدین معنی است که حتی در صورتی که در شرایط آزمایشگاهی و با اعمال بارهای متمرکز این در پوش از مرحله باربری اوج خود عبور نماید باز به دلیل وجود الیاف های متمرکز داخل خود، محصول همچنان توان باربری خود را حفظ می نماید و به دو تکه تقسیم نمی شود. این ویژگی موجب بالا رفتن ضریب ایمنی این محصول در زمان استفاده می شود زیرا تحت هیچ شرایطی چاه منهول، خالی نگشته و احتمال سقوط افراد و اشیا به داخل آن نزدیک به صفر است.
ب: دوام سایشی بالا
درپوش های چدن بتن و چدن پلیمر در برابر سایش و ضربه بسیار آسیب پذیر هستند این در حالی است که مقاومت درپوش های نانو کامپوزیت در برار سایش و ضربه بسیار بالاست و حتی در بارهای متناوب ترافیکی دچار آسیب نمی گردند.
پ: پشتوانه علمی و فناورانه محصولات
تجهیزات پویا از جمله محدود شرکت هایی است که با استفاده از تکنیک ای روز آنالیز عددی و آزمایشگای نسبت به تولید محصولات خود اقدام نموده است و این پشتوانه علمی، موجب کیفیت متمایز محصولات این شرکت گردیده است.
ت: ضد سرقت بودن در پوش های نانو کامپوزیت
مراکز شهری همچون شهرداری ها، سازمان آب و مخابرات برای پوشاندن منهول های خود از در پوش چدنی استفاده می نمایند. بعضی از سارقین به قصد فروش و بازیافت چدن به کار رفته در این دریچه ها آنها را می ربایند. هزینه سرسام آور خسارت وارده از سرقت این در پوش ها و همچنین تلفات جانی حادث شده در چند سال گذشته، مسئولین ارگان های شری و روستایی را وادار نموده تا برای جایگزینی دریچه های فعلی با درییچه ای ایمن در برابر سرقت اقدام نمایند.
در پوش های نانو کامپوزیت به علت ترموست بودن مواد بکار گرفته شده در خود در برار سرقت ایمن می باشند.بر خلاف در پوش های فلزی که با اوراق کردن درپوش و فروش آن به قیمت فلز ضایعاتی بفروش می رسند، امکان فروش در پوش های نانو کامپوزیت به صورت ضایعاتی وجود ندارد. همچنین به دلیل وجود الگو شرکت مصرف کننده بر روی محصول، امکان استفاده درپوش در پروژهای دیگر غیر ممکن می گردد.
استاندارد درپوش نانو کامپوزیت
معتبر ترین درپوش های منهول استاندارد en124 می باشد ک مشتمل بر سه بخش الزامات کارایی، الزامات طراحی و الزانات تکمیلی است. در بخش الزامات کارایی خصوصیات مربوط به توان باربری محصول، در بخش الزامات طراحی خصوصیات مربوط به دوام در پ.ش ها مورد بررسی قرار گرفته است. در پوش های نانو کامپوزیت الزامات مربوط به هر سه بخش استاندارد به طور کامل رعایت گردیده است. در ادامه، متن استاندارد و همچنین مستندات مربوط به نطبیق محصول با موارد ذکر شده در استاندارد در سه فصل الزامات کارایی، طراحی و الزامات تکمیلی به تفصیل آورده شده است.
تولید و فروش دریچه منهول نانو کامپوزیت
دریچه منهول نانوکامپوزیت همانطور که از نامش پیداست از قرار گرفتن ذرات نانو در کنار یکدیگر تولید میشوند که از
محکم ترین و مقاوم ترین دریچه های منهول حال حاضر بازار شناخته میشوند. این نوع از پوشش های منهول در کلاس های
مختلف پیاده رویی تا ترافیکی تولید میشوند و سایز های متنوعی دارند که باعث میشود شما به راحتی دریچه های
مورد نیاز خود را انتخاب کنید. اولین و تنهایی دریچه ای که دارای ضمانت نامه و گارانتی شکستگی میباشد دریچه نانو کامپوزیت میباشد.
کاربرد اصلی دریچه های منهول نانو کامپوزیت
کاربرد اصلی دریچه های منهول محافظت از منهول ها و چاه ها میباشد این پوشش ها بر روی منهول و چاه های فاضلاب
و مخابراتی قرار میگیرند و از سقوط افرا و اشیاء در داخل آنها جلوگیری میکند. دریچه های منهول نانوکامپوزیت به دلیل
کلاس های تولید شده سنگین امکان استفاده در اتوبان ها را نیز دارد اما برخی از دریچه ها این امکان را ندارند زیرا باعث
رخ دادن حادثه میشوند این دریچه ها باید دارای وزن مناسبی باشند تا در هنگام تردد خودرو ها از جای خود بلند نشوند.
اگر به دنبال دریچه های استاندارد هستید و لازم است که محصولی که خریداری میکنید توسط شهرداری تایید شده باشد
باید حتما از نانوکامپوزیت ها استفاده کنید مواد اولیه این دریچه ها برای ساخت پل ها و جوب های آبرو نیز استفاده میشود.
دریچه منهول نانوکامپوزیت
درب های منهول در مکان های مختلفی تولید میشود بعضی از آنها در پیاده رو ها و در بعضی از آنها در مکان های پر تردد
خودرو ها صورت میگیرد اما نمیتوان همه این مکان ها را از یک نوع دریچه استفاده کرد زیرا دربعضی مواقع باعث بالا رفتن قیمت میشود.
برای مثال برای مکان های پیاده رویی از کلاسB125 استفاده میشود که تحمل فشار قابل قبولی برای پیاده رو دارند حداقل تحمل
فشار این نوع دریچه 12 تن میباشد. کلاس بعدی C250 هست که برای خیابان ها و کوچه ها استفاده میشود و امکان تردد
خودرو از روی دریچه را برای شما فراهم می آورد حداقل تحمل فشار این دریچه ها 25 تن میباشد و اما کلاس بعدی D400 است
که از پر فروش ترین دریچه های جهان میباشد تحمل فشار این نوع از دریچه تا 45 تن نیز میرسد و با توجه به وزن مناسبی که دارد
میتوان از آن حتی در اتوبان ها نیز استفاده کرد.
ویژگی دریچه های منهول نانو کامپوزیت
- درب های منهول نانوکامپوزیت حتی در برابر آتش مستقیم مقاومت دارند و هیچ آسیبی به این دریچه ها وارد نمیشود
- تنوع سایز یکی از مهم ترین ویژگی ها محصولات است که این محصول دارای تنوع زیادی سایز بندی و کلاس تولید شده دارند
- قیمت این دریچه نسبت به دریچه های چدنی و پلیمری بسیار به صرفه میباشد و در زمان معرفی این درب ها یکی از مهم ترین ویژگی های آن قیمت بسیار پایین بود
- عمر مفید این دریچه ها در صورت نصب درست و استفاده صحیح تا 50 سال میباشد
- تنها دریچه ای که نشان استاندارد و کلاس تولید شده آن روی درب نوشته شده است همین محصول میباشد
- این پوشش ها به دلیل غیرقابل بازیافت بودن درصد سرقت بسیار پایین تری نسبت به دیگر محصول ها دارد و توجه سارقان را به خود جلب نمیکند
قیمت دریچه های نانوکامپوزیت
این دریچه ها نسل جدید شناخته میشوند زیرا تمامی نواقص و عیب هایی که دیگر دریچه ها داشتند را برطرف میکرد
یکی از آنها همین قیمت بود این دریچه ها با شعار اینکه دیگر دریچه های گران نخریم وارد بازار شدند و قیمتی پایین تر
از همه ی محصولات داشتند اما این قیمت باعث کیفیت پایین و بد بودن دریچه ها نبود. برای نشان دادن اینکه این
پوشش ها از ویژگی های خوبی در برابر قیمت مقرون به صرفه برخوردار هستند تمامی دریچه ها تا 5 سال ضمانت
شکستگی و خرابی نیز دارند. شما میتوانید برای خرید دریچه های منهول با شماره های ما تماس بگیرید ما به صورت
شبانه روزی پاسخگوی شما هستیم. توجه داشته باشید تمامی محصولات به صورت استاندارد بوده و ضمانت نامه نیز برای آنها وجود دارد.
دریچه کامپوزیتی فاضلاب
این دریچه از مقاوم ترین و بادوام ترین انواع درپوش هاست. وزن اندکی دارد و به دو شکل ترافیکی یا غیر ترافیکی مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل وجود الیاف شیشه در متریال دریچه منهول کامپوزیتی، این دریچه از مقاومت بالایی در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی برخوردار است.
دریچه بتن پلیمری فاضلاب
بتن به کار رفته در ساخت دریچه منهول بتن پلیمری با الیاف پلیمری تقویت شده و از این رو این دریچه نسبت به دریچه های بتن معمولی مستحکم تر است. دریچه های منهول بتن پلیمری با مشخصات مختلف و با قابلیت استفاده به صورت ترافیکی و غیر ترافیکی تولید می شوند.
دریچه منهول بتنی
دریچههای بتنی در روند تاریخی تولید دریچههای منهول، به دلیل گرانی و آمار بالای سرقت دریچههای چدنی ساخته شدهاند. از طرف دیگر به دلیل مقاومت کمتر بتن نسبت به چدن، به ناچار دریچههای بتنی باید برای رسیدن به مقاومت مطلوب با ضخامت بیشتری ساخته شوند و در نتیجه وزن آنها نسبت به دریچه منهول چدنی بیشتر است.
دریچه فاضلاب بتنی در صورت ساخت مناسب و عملآوری مطلوب بتن و گاها استفاده از افزودنیهای مناسب برای بهبود عملکردشان در شرایط محیطی خاص، دوام نسبتا خوبی دارند. همچنین ارزان بودن این دریچهها و ساخت نسبتا راحتشان (که به تکنولوژی خاصی نیاز ندارد) موجب شده تا در بازار دریچههای منهول که پر از جنسهای جدید با خصوصیات بهتر است، همواره یکی از انتخابها باشند.
کاربرد دریچه منهول بتنی
کاربرد اصلی دریچه فاضلاب بتنی، استفاده از آنها به عنوان پوششی بر روی دهانه منهولها و چاههای دسترسی
به خطوط زیرزمینی است. درواقع هدف اولیه ساخت دریچههای بتنی، کاهش وقوع حوادث ناگواری مانند سقوط افراد
و وسایل نقلیه به درون چاههای منهول به دلیل آمار بالای سرقت دریچههای چدنی بوده است. دریچههای منهول باید
این قابلیت را داشته باشند که ضمن پوشش دهانه چاهها و فراهم کردن شرایط ایمن برای رفت و آمد، هنگامی که نیاز است
تا کارشناس مربوطه داخل منهول شده و از تأسیسات زیرزمینی بازدید داشته باشد، به راحتی از دهانه چاه برداشته شده و مسیر
دسترسی تکنسین را فراهم نماید. اما دریچههای بتنی به دلیل وزن بالایی که دارند، گاها یا غیر قابل باز شدن هستند و باید آنها
را شکست و یا باید به سختی و به کمک چند کارگر و با گذشت زمانی طولانی آنها را باز نمود.
کاربردهای دیگر دریچه بتنی فاضلاب
از کاربردهای دیگر دریچه بتنی فاضلاب (که نوع سوارخدار آن در اینجا مد نظر است)، انتقال آب باران و روانابهای جمع شده
در سطح خیابان به شبکههای زیرزمینی فاضلاب است. امروزه ما شاهد این هستیم که به دلیل عدم رعایت شیب بندی مناسب
در خیابانها، در فصلهای پر باران همواره بعد از بارشهای رگباری سطح معابر مانند دریاچهای از آب شده و رفت و آمد شهروندان را مختل میکند.
استفاده از دریچههای سوراخدار بتنی بر روی دهانه چاههای فاضلاب، در کنار اجرای درست شیب خیابان میتواند ضمن
حل مشکل آب گرفتگی معابر هنگام بارندگیهای شدید، با هدایت آب به درون سیستمهای جمعآوری فاضلاب و استفاده
مجدد از آن بعد از تصفیه، موجب استفاده بهینه از منابع آب شود.
ابعاد دریچههای منهول بتنی
دریچههای بتنی منهول در اشکال دایرهای، مستطیلی و مربعی ساخته میشوند. با توجه به کاربرد مورد نظر و ابعاد دهانه منهول،
این دریچهها میتوانند در ابعاد متنوعی تولید و استفاده شوند. اما از انواع پرکاربرد دریچههای بتنی دایرهای (که بیشتر بر روی
منهولهای فاضلاب و نیز مخابرات نصب میشود) میتوان به دریچههای با قطر 30، 40، 60 و 80 سانتیمتر اشاره نمود.
همچنین دریچههای مستطیلی با ابعاد 70×50، 80×60 و 100×60 از جمله انواع پر کاربرد دریچههای بتنی هستند که در
سطح خیابانها و پیادهروها بر روی دهانه منهولها استفاده میشوند. نوع مربعی شکل دریچههای بتنی نیز در ابعاد متنوعی
تولید و استفاده میشوند و دریچههای به ضلع 30، 60 و 80 سانتیمتر از جمله ابعاد پرکاربرد آنها در سطح شهر میباشند.
وزن و قیمت دریچههای بتنی
وزن و قیمت همواره جزو پارامترهای مهمی هستند که خریداران هنگام انتخاب دریچه منهول به آنها توجه میکنند. وزن ایده آل برای یک دریچه منهول وزنی است که نه آنچنان کم باشد تا به هنگام عبور وسایل نقلیه تکان خورده و تولید سر و صدا نماید و نه آنچنان زیاد باشد که جابجایی، نصب و باز کردن آن برای هر بار بازدید تأسیسات زیرزمینی به سختی انجام گیرد.
دریچههای بتنی در مقایسه با دریچههای منهول کامپوزیت، دریچههای پلیاتیلن، پلیمری و نانوکامپوزیت وزن بالاتری داشته و تقریبا جزو سنگینترین دریچهها محسوب میشوند. در واقع در میان جنسهای مختلف دریچه، فقط نوع چدنی وزن بیشتری نسبت به دریچه بتنی با همان ابعاد دارد؛ ولی چون مقاومت بتن کمتر از چدن است، دریچههای بتنی باید با ضخامت بیشتری تولید گردند تا توانایی تحمل بار ترافیکی مدنظر را داشته باشند. بنابراین اگر از منظر بار قابل تحمل به قضیه نگاه کنیم، وزن دریچههای بتنی حتی از دریچههای چدنی هم سنگینتر است.
دریچه های فاضلابی چدنی نانو پلیمری
به دلیل سنگینی دریچههای بتنی، معمولا به منظور فراهم کردن امکان بارگیری و نصب آنها قلابهایی بر روی دریچه طراحی میشوند که هم میتواند بصورت مخفی و هم بصورت نمایان اجرا شود. مزیت قلابهای مخفی آن است که مزاحمتی برای حرکت بر روی درب ایجاد نخواهد نمود. همچنین به منظور سهولت در باز کردن، معمولا دو سوراخ کلنگخور جهت ورود اهرم بر روی دریچههای بتنی تعبیه میشود.
همانطور که قبلا ذکر شد، در دسترس بودن مواد اولیه و نیز ارزان بودن، دلایلی هستند که سبب محبوبیت بتن در میان مصالح ساختمانی شده است. در مورد دریچههای منهول نیز میتوان گفت که نوع بتنی آنها تقریبا از همه جنسهای دیگر موجود در بازار به جز دریچههای نانوکامپوزیت ارزانتر هستند و این ویژگی جزو یکی از مزایای اصلی رقابتی برای دریچههای بتنی محسوب میشود. قیمت دریچههای چدنی که به طور معمول در بازار استفاده میشود بسیار گرانتر از نمونههای مشابه بتنی است.
انواع دریچه منهول بتنی
- دریچه منهول بتن مسلح: بتن جزو مصالح ساختمانی با مقاومت فشاری بالاست؛ اما در مقابل مقاومت کششی پایینی داشته و بخشهایی از آن که به دلیل بارگذاری و یا جمع شدن ناشی از خشک شدگی در کشش میافتد، به راحتی ترک میخورد. به منظور حل این مشکل، میلگردهای فولادی در نواحی کششی بتن به کار برده میشود تا مقاومت کششی مطلوب فولاد این نقطه ضعف بتن را پوشش دهد. به این نوع بتن که ترکیبی از بتن عادی و میلگردهای فولادی آجدار یا بدون آج است، بتن مسلح میگویند.
به دلیل ماهیت بار فشاری وارد شده از طرف وسایل نقلیه و یا عابرین پیاده به دریچههای منهول، وقوع ترکهای کششی در پایین دریچههای بتنی امری قطعی است. استفاده از دو شبکه میلگرد آجدار درون دریچههای بتنی و اصطلاحا مسلح کردن آنها، یکی از راهکارهایی است که برای افزایش مقاومت و طول عمر دریچههای بتنی به کار میرود. به دلیل راحتی ساخت و عدم نیاز به تکنولوژی ویژه، اکثریت قریب به اتفاق دریچههای بتنی منهول از نوع بتن مسلح بوده و در کاربردهای مختلف بر روی دهانههای منهول مورد استفاده قرار میگیرند.
دریچه منهول فاضلاب پلیمری 1402
در سیستم فاضلاب برای آنکه چندین خط لوله فاضلاب را به یکدیگر متصل کنند و به یک مسیر هدایت نمایند
یا در سیستم های مخابراتی برای دسترسی به مسیرهای کابل ها در زیر زمین از منهول استفاده می شود.
منهول ها از جنس بتن، آجر، پلی اتیلن، و کامپوزیت GRP تولید می شوند.
در واقع منهول را می توان به عنوان ایستگاه های دسترسی به نقاط مختلف شبکه های جمع آوری و انتقال
تاسیسات شهری دانست که امکان بازرسی خطوط تهویه طبیعی و نگهداری را فراهم می آورد.
فایبرگلاس ماده ای است که در برابر پوسیدگی و خوردگی بسیار مقاوم است و به دليل استفاده از
مواد طبیعی همچون الیاف شیشه و فیلرهای معدنی استفاده شده و رزین كه وظیفه چسباندن و
یکپارچه کردن ساختار پروفیل را بر عهده دارد در ساختار اين منهول ها، در مجاورت گازهای خورنده
دچار فرسودگی، پوسیدگی و خوردگی نمی شوند.
دوام پایین منهول های آجری و بتنی در معرض گازهای به شدت خورنده (سولفید هیدروژن) محلول
در پساب و فاضلاب، منجر به ارائه راه حل استفاده از منهول کامپوزیت GRP شده است.
ویژگی های منحصر بفرد مواد GRP همچون مقاومت بالا به خوردگی، استحکام بالا و سهولت تعمیر استفاده
از این منهول ها را به انتخابی مقرون به صرفه جهت جایگزینی منهول های موجود، کرده است.
مهمترین مزایای منهول کامپوزیت GRP
1-عمر مفید حداقل 50 سال در مقایسه با منهول های بتنی، فلزی و پلی اتیلن که عمر مفید حداکثر 10 ساله دارند.
2- به دلیل وزن بسیار پایین نیاز به تجهیزات خاص جهت نصب وجود ندارد که در منهول های بتنی و فلزی اینگونه نیست.
3- مقاومت بالا نسبت به گازها و سیالات اسیدی که در مقایسه با منهول بتنی و فولادی و پلی اتیلن مزیت بسیار خاصی می باشد.
4- قابلیت استفاده در شرایط سیالی مختلف تا فشار کاری 32 بار
5- قابلیت تولید به صورت مقاوم در برابر آتش، رطوبت و اسید به صورت همزمان
6-عدم بوجود آمدن لایه لجن و گل و لای درمنهول کامپوزیتGRP بدلیل داشتن سطحی صاف و بدون خلل و فرج و جلوگیری از بروز صدمات پوستی و خراشیدگی به کارگران.
7-عدم نیاز منهول کامپوزیتی شرکت توسعه هنر متین به لایه آستری که در منهول های آجری و بتنی و فلزی بدان نیاز است و حفاظت کوتاه مدت ایجاد می کند.
8-منهول کامپوزیتی قابلیت اتصال به هر نوع لوله فاضلابی _بهداشتی شامل:لوله های کامپوزیتی،فولادی،PVC،سفالی و بتنی،چدنی را دارا می باشد.
9-بدلیل ساختار یکپارچه منهول کامپوزیتی مقاومت بسیار بالایی در برابر نفوذ سیال دارد.
10-مقاوم در برابر آب شور ،آب های زیرزمینی و جریانهای اکتریکی و الکترولیزی سرگردان دارد.
11-مقاوم در برابر گازهای ناشی از فاضلاب و بیش از 600 حلال شیمیایی.
12-دارای سختی بالا براساس استاندارد ASTM D3753 می باشد.
13-عدم نفوذ فاضلاب از جداره های منهول کامپوزیتی
14-قابلیت برش کاری و سوراخکاری و جوشکاری در منهول کامپوزیتی سریع و آسان می باشد.
15- منهول کامپوزیتی مذکور بصورت Anti UV تولید می گردند.